söndag 11 mars 2012

Pilgrimsvandring del 6


13 sept

Lång dagstripp, 3,5 mil. Är trött nu i kväll. Vi är i Villa Franca och har bokat in oss på ett härbärge…ja ,knappt värd namnet. Vi orkade ej gå mera. Ont i lår, vader och mina fötter var trötta… Stället är sjabbigt….N kallar det stall…
Nej, här fanns inga avstånd bestämda av räddnings tjänsten....
Ett foto från utsidan  innan vi går vidare morgonen efter....det var ett omtalat härberge och vi ville se hur det var....rörigt.... 

Vi kom nog i väg vid 8-tiden i morse, utan frukost. Fick ej tag i någon frukt i går. Men på vägen växte det vindruvor, så vi tog någon klase. Vi visste vägen var lång idag. Efter en mil var vi i Ponferrada. Innan vi gick sa vi…..det är bara en mil, vi klarar det utan frukost. Ja ,här flyttar vi gränserna!! Vi fick en god frukost,på ett fint ställe.
Ja ...någon hade satt skorna...


Ut ur Ponferrada och nya uppförsbackar, nu är vi i vindistrikten. Här finns både eftersatta och välskötta odlingar. Bedårande små byar som vi passerar. Väldigt pittoreskt.
Var så mysigt att se...vi testade  också vin från just distrikten vi gått igenom.
Mina tankar rör mycket min dröm i natt. Efter gårdagens vandring, undrade jag om jag skulle kunna gå idag alls.. Blåsor… Och jag bad om hjälp. Drömmen i natt!

Dröm: Ligger på golvet med huvudet riktat mot ett hörn. En barndomskamrat, ligger ovanpå mig.  Hon ligger på rygg. I rummet befinner sig en annan kvinna med (förstår nu när jag läser denna dröm, att den andra kvinna är jag själv som iakttar min egen situation)
En isbjörn backar försiktigt sin kropp mot oss och sätter sig på min kamrat. Den tar sin ram med utsträckta klor mot mig och smeker mig försiktigt över kinden. Vaknar av känslan och är mycket rädd. På morgonen förstår jag drömmen. Rädslan för smärta isolerar mig från min kropp. Viktigt att bara vara följsam och känna in i min kropp. Ex. nerförsbacke, uppförsbacke, låta kroppen vara så nära naturen, bli ett med den. Inte låta smärta i benen, fötter styra mig. Detta har fungerat så bra idag. Mycket tacksam över denna insikt. Har hjälp mig kolosallt. Ska sova gott i natt.
Torget i Villa Franca.mycket gemytligt. Minns att jag sa till N där...ska jag resa mig för att gå på toa?.....Benen gjorde så ont i "starten" att det var ett viktigt beslut att ta.....hahha...nu kan jag skratta...
-----------------------------------------------------------
I stort sett varje kväll delade vi en flaska vin till maten. Det var inte alls som att dricka ett glas vin hemma, här blir jag snurrig efter ett glas och dricker sällan mer än ett.
Det var som kroppen behövde detta och vi reagerade likadant båda två Ingen av oss kände det minsta av vinet….Minns ….en dag fick jag gömma mig i ett buskage…och upptäcker att  det jag gödslat med var absolut rödvinsfärgat……hmmm….
-----------------------------------------------------------


 Nu ska jag först måla  mitt skåp  för tredje gången och sedan blir det ut i solen,,,Ha en riktigt skön söndag! 
                          Kramen Lisbeth


9 kommentarer:

 1. Jag beundrar att du klarade av det efter att ha sett din häl. Men det var en otrolig upplevelse det förstår jag. Du får ha en fortsatt skön söndag.

  Kram
  Elna

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Bra gjort med strapatsen trots värkande leder och fötter!

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar dröm som gav dej perspektiv och förståelse över din situation !
  - Förstår att du är en känslomänniska med mycket självinsikt...Du har kommit långt i din inre vandring ♥
  Kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annelie! Livet är min vägvisare och det finns insikter att hämta ,men det är inte alltid lätt....kommer lite mera tankar som är tuffa sedan. Kramen Lisbeth

   Radera
 4. så duktig och härlig du är. Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera
 5. Åhh så spännande att följa er vandring så intressant!
  Önskar er en fin Dag
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 6. Jag beundrar er enormt!
  Vad roligt med den drömmen som du berättar om och att du förstod vad den handlade om.
  Underbara bilder, härligt att du kunde tanka lite på vägen av vindruvorna.
  Kram Gerda

  SvaraRadera
 7. Nu har jag läst ikapp mig och det är så fascinerande att läsa och så älskar jag bilderna med bergen på och dom där små torgen där man kan sitta och bara mysa, det är fantastiskt! Fast inte blåsan på hälen, den är inte charmig det minsta lilla.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Läser för fullt om eran vandring, så spännande och så fina bilder! /Ha det så bra /Anne

  SvaraRadera

Blir glad.....


Blir glad när ni lämnar lite tankar hos mig