lördag 13 oktober 2012

Karma W nr 6


                                                               (blid från nätet)
Jag har nu stängt en dörr. Och har öppnat en annan.
Har levt själv länge, visst har jag haft tillfälle, flera under åren. Men jag har alltid backat! Har inte gått in i något känslomässigt. Min egen filosofi var . Jag har det bra, lever precis som jag vill. Ingen tar min tid. Jag har satsat mycket på mig själv. Och det har alltid känts rätt. Ser nu att jag är öppen för något nytt.
                                                             (bild från nätet)


    Och så kom nästa dröm…. Jag har ofta drömmar och underliga sådana. Jag försöker förstå dem.  Jag började skriva ner min W historia i  den 22/4 -2010 . Jag satt länge på kvällen och det flöt på utav sig själv. På natten drömmer jag att Björn Ranelid och jag befinner oss i ett rum tillsammans, med  flera andra människor. Vi är glada och uppspelta. Han kryper ner i sängen hos mig och vi vill att människorna runt oss ska gå. Vi är uppspelta och förväntansfulla.  Han har en bok i handen och under den döljer han två paket kondomer.
Jag skrattar åt drömmen på morgonen och fattar inget alls ...


Dagen efter kommer Ica kuriren. I den är det ett större reportage om Björn Ranelid. Jag blev stum. Vad är detta? Jag har aldrig läst hans böcker men hört om den senaste boken. Även på ett ”soffprogram ”på teven hörde jag om den senaste boken. Jag reagerade inte på det. Har ingen koppling till Ranelid.
Och jag berättar om drömmen för N, som känner att den har betydelse på ett avgörande sätt. Jag tänker att jag kanske ska läsa senaste boken?
Googlar på den,  och kommer in i en recension där det står ett utdrag från boken;
W  är dömd till livstids fängelse men kärleken och sorgen upphäver tyngdlagen
Hade ingen aning om att huvudperson heter W!
Jag tycker det nästan kusligt när jag ser dessa rader.  Vad är det? Tänker på att Brigitte sagt att nyckeln har jag i detta livet.


Min känsla är stark i att jag har gjort en enorm utrensning av detta karma. Väldigt, väldigt skönt.  Så därför vet jag att jag kan skicka honom bara ljus och kärlek. Han har som jag känner det inte blivit fri. Jag kan helt villkorslöst bara skicka kärlek till honom. Detta är bara helt otroligt.
      Någon dag senare i ett Oprah Winfrey program, presenterar sig en gäst  med namn W. Okej tänker jag en påminnelse, då tar jag det som att jag ska skicka ljus till honom. Sätter mig ner och försöker förmedla ljus till honom. Har en känsla som säger att jag inte når ut. Min vanliga, ”kolsyrekänsla” på sidan av huvudet infinner sig inte. Nähä, okej men noterar dock detta.

 En dag  träffades N ,Pia  och jag en stund i N:s lägenhet. Jag hade messat Pia att ta med den lilla gula.  Regnbågen, färgernas lek. Då visste hon precis vad jag menade. Väl där berättar Pia att hon drömt om mig.
Dröm: //Pia och jag talar i telefon, ändå ser hon mig. . Jag säger mycket bestämt till henne. Jag är gravid, jag ska ha barn. Barnets pappa befattar jag mig inte med- Detta är mitt. Detta ska jag klara. //
– Jaha, säger jag. Kan du nu vara snäll och förklara vad den betyder med…?
Nä, det kommer när det är dags, säger Pia.  Tack för den, Pia!
 Vi plockar fram den gula kortleken lite senare. Ställer lite frågor och häpnar över hur väl svaren finns där. En fråga jag ställde vad jag ska göra med platsen som nu finns.  Efter mitt arbete med mitt karma.
                                                              (bild från nätet)
Kortet jag drog hette Tomrum.   Och det stod för det här:
Alla färgerna är dina, rena lysande och fina. Du har gjort ditt, tillåt nu tiden att göra sitt. Inre visshet ger dig frid, tillit, tystnad, tålamod och frid. Tänk på tomheten som ett rum att vila i. Gå villigt i det utan att tveka. Vet och minns att det är ett välsignat tillstånd som du inte kan föreställa dig. Att gå in i det okända rummet är att du med hela vissheten om vem du är och vad du vill, kan släppa taget om viljan och låta den vara i fred en stund. Se vad som sker av sig själv medan du ägnar dig åt annat. Det ska tålamod och självtillit till det . Det har du.
Ja då reagerade vi alla tre och förstod Pias dröm exakt. Släppt taget om W, jag är fri för annat. Drog ett kort där jag ställde frågan om hur W har det. Det svarade: Att om man gör som alltid gjort, blir det som man alltid gör.
Då var det solklart för mig att jag inte kan mera göra mer för W. Där kommer inte att bli någon förändring i hans liv. Och jag bara släpper taget. Han sitter ju i livslångt fängelse.

Jag har lite senare en övertygande känsla att vara så fri. Och det är härligt.
Har känt det så befriande sedan detta har hänt och visst att nu är det över. Påminnelser har slutat.
Fram tills igår natt..... 11/5, då jag drömmer om W. Jag befinner mig i ett glashus, ser W komma utanför och jag går ut på trappan och står högre upp än honom. Bredvid honom är en man som är på pricken lik honom men ser mycket härjad och sliten ut. Jag frågar om det är hans tvillingbror, nej men min bror. Och W säger vi ses i Tokyo nästa år…?? Det var en kuslig dröm,påträngande på nåt vis...


Dan därpå, 12/5  ringde Jehovas vittne på dörren. De läser upp ett bibelcitat som lyder.
W sa: Gud var finns du när jag behöver dig som bäst?
Jag tycker nu att detta är för bra!  Har beställt tid hos Brigitte om några dagar och se     vad hon ser om detta.                                                                  (bild från nätet)                                                       
Natten den  15/5 blev jag väckt av att inte kunde andas alls. Jag flög upp i en farlig fart. Inte täppt i näsan och alldeles fri passage. Som om det hölls för näsan. Fattar inte alls. Somnar om och detta upprepas en gång till. Jag blir förbannad och tycker det är obehagligt. Slår en ring utav ljus runt mig och säger bestämt ifrån detta är inte ok! Sover sedan lugnt. Har aldrig upplevt något sådant.
På jobbet igår 16 maj, när jag satt i en telefon kö, då sitter jag och klottrar på ett papper som man gör ibland. Har plötsligt klottrat ner en världskänd  symbol . Släpper pennan och blir förbannad. Hemma efter arbetspasset när jag landat i badet läser jag en bok. Ja vad står där, om inte där nämns religioner och denna symbolen som jag förknippar med namnet W.. Jag känner ilska och tycker det ska bli skönt att komma till Brigitte, dagen efter.
                                     Ett sista inlägg och avslut kommer snart...
                                                     Kramen Lisbeth




   

4 kommentarer:

 1. Fantastisk läsning...såå intressant och jag väntar på slutet!!
  Önskar dig en riktigt skön kväll
  Stor kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Spännande! Jag är så nyfiken!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. kathas kortmakeri13 oktober 2012 19:34

  Kikar bara in för att önska en fin kväll men oj vad jag fångas i din text.
  Kram Katha

  SvaraRadera
 4. Läser nu vidare... kram! ♥

  SvaraRadera

Blir glad.....


Blir glad när ni lämnar lite tankar hos mig