lördag 27 oktober 2012

Filosofi...
Spontant känner jag att jag blir så glad  när flera människor  börjar lyssna till sitt hjärta…för det är att vara kärleksfull till sig själv.
Denna veckan har jag mött  flera i min omgivning som  funderar och undrar över existentiella ting…. Inte behöver man krångla till det ….bara vara sig själv och vara rädd om sig.
 Att förstå att Just Jag är viktigast i mitt liv…det är kärlek till sig själv.

Våga stå för det, visa varandra att det är den viktigaste uppgiften vi har här på jorden.
Nu tänker någon…nä….mina barn  är det allra viktigaste…..de går definitivt först. Jag är en förälder  som  finns till för mina barn 100% .Och det vet de. Men att kunna göra det, måste jag vara viktig i mitt liv.  Ge mig själv stöd och utrymme, omsorg och egentid.  Detta gör jag. Jag orkar med att vara en 100% förälder för jag har kärlek till mig själv. Till mina barn. Till mina vänner. Till mina goa kolleger. Till naturen och till alla ting som jag väljer att göra,  för att jag vill. Ja till livet känner jag kärlek.

Det är basic att älska sig själv.
Jag har inte alltid förstått detta.
När jag började att anamma var jag en helt vanlig mamma. Inget alls som avvek från nån annan…Älskade mina barn från första stund jag såg dem, fanns till för dem, hjälpte den tillrätta ,livet rullade på som det gör.


Skillnaden ..

Idag är jag medveten.  Mina val får styras av känslor . I känslor finns alltid sanningen. Den sanning som är min. Någon annan har en annan känsla. Det är med sanningen. För den människan.

Att  förstå varandra har blivit enklare…acceptans på en helt annan nivå.
                                                          Alla bilder från nätet.Jag kan inte styra världen. Jag är  tillåtande  till mina medmänniskor ,för hur vet jag deras sanning?
Vi behöver gå den egna känslovalda  vägen. Vi behöver vår sanning. Hur ska vi annars få reda på vem vi är? Om nån annan ska bestämma vad jag ska tycka ,vem är jag då?


                                Detta är kärlek. Att inte göra om någon till  min form.


                                                                  Kramen Lisbeth
                           9 kommentarer:

 1. Oh, så vackert och sant du skriver! Det är just det som jag kände på Caminon, jag blev ett med mig själv.
  Kärlek♥ Kram♥

  SvaraRadera

 2. Fint skrivet av dig. Man kan inte rädda världen bara sitt egna sätt att se på värden. Att vara kärleksfull och förlåtande i tanke och gärning gör att man inte samlar på sig onödigt massa skräp som tynger i ryggsäcken.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Det var en bra fråga som man bör tänka på detta med vem är jag om någon annan ska bestämma vad jag tänker och tycker. Att inte se ned på någon, ja tänk om människor kunde låta bli att se ned på varandra, men oj vad vi människor har fördomar till mångt och mycket. Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Javisst är det så det enda som är synd är att de flesta hittar sig själv sent i livet. Ha en fin söndag.

  Kramen

  SvaraRadera
 5. Så otroligt vackra bilder, och vackra ord,, så sant som det är sagt!
  Visdomens ord!
  Önskar dej en fin Vecka
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 6. Tack för detta underbara inlägg som jag får möjlighet att läsa så här på en måndag;) Kan inte annat än hålla med men tack för påminnelsen;)

  Önskar dig en ljuvlig dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 7. För att vara en bra förälder måste man vara bra för sig själv. Ha inte dåligt samvete för att du har behov av att vara ensam, få pyssla med sånt som du själv tycker är roligt och för att du vill vara bara du ibland. Mår du bra så mår dina barn bra och det är det absolut viktigaste, så våga ge dig själv tid och ha inte dåligt samvete för det, det har inte jag. Ha en bra dag! Linda

  SvaraRadera
 8. Kloka ord min vän och vackra höstbilder!

  Önskar dig en bra start på den nya veckan!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Hej sötis,

  Måste bara säga att jag verkligen gillar det du skriver, och meningen "Vi behöver gå den egna känslovalda vägen. Så rätt!

  SvaraRadera

Blir glad.....


Blir glad när ni lämnar lite tankar hos mig