måndag 23 juli 2012

Skånerunda 2


Loppis…för mig är det  svensk sommar…tänk för bara några är sedan var  jag inte ett dugg intresserad…men nu..love it! Härliga fikastunder är förstås väldigt viktiga med...här sitter vi på en härliga veranda!

 Många stopp på vägen…C höll kollen på alla skyltarna  och jag bromsade ,svängde runt och   missade nog inte så många. På Österlen är det massor….


Vi hamnade på en gård där en kvinna hade rensat  vinden….inte ens hennes svärmor…som jag antog var borta sedan massor av år… hade öppnat alla lådor och kistor ,hon trodde att vissa inte varit öppnade på 100år… Ååhh sa jag som  julafton….just när vi kom hade hon hittat gamla brev hon satt och läste…gud vad spännande…
Där köpte jag en vacker gammal tavelram,en  gammal bok med något evangeium ,så underbart vacker text i…kan använda bladen ,tänkte jag mig.Den är från 1894 så kanske jag inte klarar att dra av bladen... 

En gammal säck med text på och så ett riktigt fynd !! Ett gammalt men alldeles oanvänt fårskinn från gården…Mycket fint….hon hade tre och jag min dumbom köpte bara ett…50kr ville hon ha! 
Nu har jag tvättat det med fintvättmedel och det är så fint!!
Vet förstås inte alls vad jag ska ha det till ….men vackert och underbart mjukt är det!
Lavendelfält längst bort,här är vi på Österlenkryddor..oj så mycket fint där var....Miljöerna är bedövande vackra...dessa är i Skåne Tranås  där vi bodde en natt på vandrarhemmet


 En annan märklig sak inträffade….på en trädgårdsloppis…kände C igen ett julmotiv målat på en skylt, klinkers kanske det var.Hon säger en sådan har jag målat en gång….när hon tittar närmare står hennes initialer på den och årtal   87….Plötsligt kommer hon på att kvinnans ansikte varit bekant. Och lyckas räkna ut hur denna tomtefigur hamnat där…hon känner inte kvinnan alls….Både spoky och kul!

                                               Nu verkar ju solen komma...ser ju lovande ut...
                                                                       Kramen Lisbeth


7 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth och tack för din gulliga hälsning ♥
  Vilka härliga sommarbilder från Skåne !
  - Har aldrig varit så långt söderut...Mitt rekord är Småland och öland !
  Så himla kul berättelse om tomtefiguren :)
  Önskar dej en fortsatt skön och avstressande sommar !
  Kram/ Anneli

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder och vilka fynd. Ett fårskinn för 50 kr!!! Var rädd om boken, det är samlare på böcker från slutet av 1800-talet. Jag blir riktigt avundsjuk *ler*. Ha en fin kväll.

  Kramen
  Elna

  SvaraRadera
 3. Åh vilka fynd:-) Då blir man så lycklig ända in i hjärteroten!!!! Och vilka fantastiskt fina bilder, kul att få följa med lite på semester när man inte hade råd med nån egen i år.
  Kramar Jenny

  SvaraRadera
 4. Vilket flyt ni har haft. Kan knappt fatta att ni lyckades hitta den loppisen. Jättefina fynd du gjorde. 50 kr för ett fårskinn, jippie!

  Kram
  Nette

  SvaraRadera
 5. Österlen är väldigt vackert!
  Om man hade en sådan där veranda med pelargoner...
  Håller med Elna - rör inte den där boken. Den är dessutom vacker.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Näe, va mycket mysigt ni hittar på! Blir
  riktigt avis....
  Ja, du skulle allt ha köpt fler fårskinn!!!
  SÅ billigt!
  Ha det gott och fynda vidare....
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Så underbart L,fina bilder!!
  Fårskinn för 50kr :) din lyckans ost!!
  Jag köpte ett grått precis för 500kr, vilket e billigt!!

  SvaraRadera

Blir glad.....


Blir glad när ni lämnar lite tankar hos mig