fredag 20 januari 2012

Alla färger tillsammans blir vitt...visste ni?


Hejsan .mina vänner….

Tänker ni på vad vi påverkas utav färger?
Bild hämtad från  Interflora.
Det går mode i färg , under årens lopp har jag  sett färger komma och gå…ibland har jag ”tagit in” färgerna och det är just det jag vill komma till….

VI behöver färgerna på olika vis. Vissa färger klär oss över en säsong och sedan är vi klara med dem. Andra bär vi lite längre. Oftast blir vi ”klara” med en nyans  och faller för en ny…..

Jag själv kallas ”sommar” i färganalysen och klär mig inte i det starkaste lysande färgerna för då försvinner jag….mycket tydligt att det inte känns bra, alltså väljer jag en annan nyans. Detta  vet vi ju alla och klart vi inte köper kläder som inte känns bra, men att vi påverkas så mycket utav färgerna är intressant.


Bild hämtad EurofloristDet som har varit otroligt tydligt är att jag i perioder haft starkt behov av olika färger….För någon sommar sedan letade jag som en galning efter gardiner som skulle innehålla både lime och rosa, de två färgerna var viktigast. Jag behövde de såååå mycket. Hittade de först i mitten av sommaren men sedan hängde de kvar  till det var dags med  julgardinerna….kunde inte ta ner dem, behövde dem…
Bild ,hämtat från google . Indiska
 Innan dess var det också gardiner med svart botten och starka detaljer som orange och även lite lime. De blev jag med klara med. Olika inredningsdetaljer hjälper oss att fylla på behovet av olika färger.

 Jag blev totalt förälskad i min väninnas röda kobra telefon för något år sedan. En sådan inhandlades och inte behövde jag egentligen den…bara den fina röda färgen..Detta ledde i sin tur till att det blev ganska mycket nyordning i hallen, ut med nåt och in med annat…röda detaljer…
Finns kvar men ej i bruk just nu..Efter att alla dessa färger invaderat mig på olika vis kunde jag skönja ett mönster varför jag behövde olika färger vid olika perioder. Det har med min personliga utveckling att göra.

Chakra har säkert flera av er hört talas om.

Våra 7 olika chakra står ju för bl.a. för olika färger och är placerade över våra kroppar. Det finns att läsa om på nätet vad de olika står för.

När jag på Ikea inte kunde motstå en knallande orange diskborste som med sugpropp i botten så bara måste jag ha den. Den stod där lysande och jag gladdes åt färgen ! Först långt senare kom jag på….just det ,  det nedre lustfyllda…chakrat är orange och vid den tidpunkten var det i sanning överensstämmande!
Havanna
Bild hämtad från Euroflorist
 


Jag ser ett tydligt samband var jag står i min personliga utveckling och hur jag behöver ta in färger som hjälper mig må bra. Vitt har jag längtat efter i många år…men då min hyresvärd bara renoverar efter vissa år så inväntade jag detta….och jag vet idag att jag hade inte varit klar för det om jag själv renoverat innan….  I höstas blev allt vitt….och en ny fantastisk känsla fyller min kropp. Något har landat och jag är tacksam att jag inte själv har forcerat något med min längtan…Att vi på nåt vis skulle gå i ordning och ”beta” av färger tror jag inte på, vi ska bara följa känslan. Så de små detaljerna har stor betydelse för oss.
Ljuvliga vita liljor
Bild hämtad från Euroflorist


Kan säga att inga av mina tidigare gardiner har kommit upp igen ,jag blev ”klar” med dem….Och så fortsätter jag min resa...visst är det fantastiskt at det är så här...!
Nu tar helgens arbete strax vid och  på återseende!
Kramen Lisbeth


8 kommentarer:

 1. Hallojsan vännen!

  Intressant det där med färger.. Jag varierar också ganska mkt..

  Förra våren kände jag för ljusgrönt och köpte gardiner och kuddar i grönt som accentfärg till det vita... Under sommaren var det vitt igen - och så kom hösten och jag var sugen på lila...

  Kan vara så att jag behövde dessa färger?

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej! färger behövs! alla på sitt sätt!ha en fin helg ♥ kram kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig färgresa vi fick vara med på.. känner igen det där själv.. undrar allt jag vad man ska göra när man tröttnat på vitt? Hoppas ALDRIG jag kommer göra det... får då blir det drygt och dyrt;-)

  HA EN FINFIN HELG VÄNNEN:-)
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Det är riktigt intressant det där med färger och dess påverkan! Hoppas du har en fin lördag.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Det var intressant läsning om färger, jag har sugit åt mig och funderat lite. Jag tror att jag blir glad av mycket färger. Ibland. Och kan känna starkt för vissa förgkombinationer, blått-grönt-gult har jag alltid tyckt lite mer om. När det gäller mig själv är jag blå och det gäller allt och kläder också men jag har mest svart.....
  Ja, det är märkligt det hela!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Hej vännen

  så fint o bra du beskriver om färgernas behov. ♥ o tusen tack för din rara kommentar, imorgon eller tis skickar jag ert paket ;)
  ha en skön söndag
  kram

  SvaraRadera
 7. Färger är underbart och det är härligt hur det påverkar oss i olika stunder i livet.....
  ha en skön söndag
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 8. Jag är en vår. Det konstaterades vid min kurs i Färganalys för många år sen. Men med åldern förändras man, så därför passar jag inte riktigt så bra i dom starka färgerna, behöver en gnutta nyans från sommaren och hösten också.
  Jag har alltid älskat rött och det gjorde min man också. Rött, gult, orange.
  Men nu sedan han är borta, så gör jag om väldigt mycket till turkos och grönt.
  Olika skeenden i livet.
  Ha det gott, denna söndag den 28 oktober 2012 /Gerd♥

  SvaraRadera

Blir glad.....


Blir glad när ni lämnar lite tankar hos mig